Nem vagyunk egyedül

Szakemberek segítsége a változó kor idején.

A változó kor ugyan természetes folyamat, ami minden nő életében bekövetkezik. Azonban fontos, hogy felkeressünk egy szakembert, amikor érzékeljük magunkon a változás tüneteit. A leggyakrabban előforduló panaszok a migrén, alvászavar, hőhullámok, fáradtság és érzelmi lejtők.

Emellett komoly betegségek kialakulása is esélyes ebben az időszakban, mint a csontritkulás, az ízületi betegségek, szív-és érrendszeri problémák esetleg vizelettartási panaszok. Jó hír, hogy nem kell szenvedni és csapásként megélni ezt az időszakot. Az ország több pontján is vannak olyan klinikák, ahol kifejezetten a menopauza tüneteit enyhítik.

Ezeken a klinikákon jól szervezett orvoscsapat várja a betegeket, akik alapos vizsgálatokat fognak elvégezni a labortól az ultrahangon át a nőgyógyászati vizsgálatokig. Feltérképezik a tünetek mögött húzódó problémákat és a nagyon fontos szűrővizsgálatokat is elvégzik. Nagyon fontos a megfelelő étrend betartása, hiszen ezzel is csökkenteni lehet a panaszok mértékét.

A változatos étkezés és a rendszeres mozgás segít elkerülni a változó korban jelentkező elhízást valamint a közérzetünk javításában is segít. Az orvosok mellett érdemes tehát dietetikussal is felvenni a kapcsolatot, hiszen ő akár személyre szólóan is tud étrendet összeállítani. Egy pszichológussal is fel lehet venni a kapcsolatot, ha indokoltnak érezzük, hiszen a változó korral jelentkező depresszió valós jelenség és ezt is gyógyítani kell.

Forrás: hazipatika.com/DMD

A változókor nem betegség

A változókor nem betegség, természetes állapot, mégis sok asszonynál jelentős problémákat okoz.

Tovább

Gyötör az álmatlanság

A változókor kialakulásával az alvásban is bekövetkezik néhány természetes változás.

Tovább

A korai klimax jelei

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább

Mi vezet a menopauzához?

Bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek idő előtti menopauzát hozhatnak létre.

Tovább

Mi is az a vizelet inkontinencia?

Inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Tovább

Menopauza és koleszterin

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább