Lehetséges betegségek a változókor idején

A hormonális változások következtében megnő a veszélye, hogy kialakulnak bizonyos betegségek.

Változókor idején a női testben végbemenő változások mindenre hatással vannak, így a betegségek kialakulására vagy a már meglévőek súlyosbodására. Nézzük meg melyek azok a betegségek, amelyekkel nagyon vigyázni kell.
 
 
Forrás: express.co.uk
 
Szív-és érrendszeri betegségek: A szívbetegség nem csak a nőket érinti, a férfiak körében is az egyik vezető halálok. Ha felhagyunk a káros szokásainkkal a dohányzással, alkohol fogyasztással, azzal sokat tehetünk szívünk egészségéért. Fontos még, hogy kerüljük a túlzott stresszt, illetve oda figyeljünk az étkezésünkre. Alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztása jótékny hatással van a szervezetünkre, az egészséges táplálkozást pedig ha kiegészítjük a rendszeres mozgással, akkor már sokat tettünk a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen.
 
Csontritkulás: A menopauza időszakát követően a csontok sűrűsége csökkenni kezd ez pedig csontritkuláshoz vezethet. A csontok meggyengülésével, nő a csonttörések esélye. A megelőzésben sokat segíthet a kalcium és a D-vitamin folyamatos pótlása, illetve a mozgás. Főleg a olyan mozgásformát válasszunk, ami a csontokat erősíti, mint a gyaloglás és a kocogás. 
 
Vizelet inkontinencia: Ez talán az egyik legkellemetlenebb hatása a menopauzának. Az ösztrogénszint csökkenése idézi elő. Ennek következtében a húgycső és a hüvely elveszíti a rugalmasságát, így kisebb hatásokra, mint a nevetés vagy az emelés hatására is távozhat vizelet a szervezetből.
 
Hízás: Sok nő kezd el hízni menopauza idején. Ennek oka, hogy a szervezetnek már nincs annyi tápanyagra szüksége, így akár napi 200-400 kalóriával is kevesebbet igényel mint korábban. 
 
Forrás: webbeteg.hu/DMD

A változókor nem betegség

A változókor nem betegség, természetes állapot, mégis sok asszonynál jelentős problémákat okoz.

Tovább

Gyötör az álmatlanság

A változókor kialakulásával az alvásban is bekövetkezik néhány természetes változás.

Tovább

A korai klimax jelei

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább

Mi vezet a menopauzához?

Bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek idő előtti menopauzát hozhatnak létre.

Tovább

Mi is az a vizelet inkontinencia?

Inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Tovább

Menopauza és koleszterin

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább