Az életkor nő, a libidó csökken?

Akiknek szexuálisan aktív éveikben fontos a testiség, háromszor akkora eséllyel maradnak aktívak az ágyban akár ötven felett is.

Ki ne ismerné a diagnózist, és ki ne tartana tőle, hogy a korral csökken majd a libidója. Ez nem csak a férfiakra, a nőkre is igaz, és ugyan sokan akkor sem hagynak fel a szexuális élettel, ha valamiféle rendellenességet tapasztalnak, a másik tábor sajnos tényleg visszavonulót fúj, ha szexről és élvezetről van szól. Ennek azonban nem kell kötelezően így lennie.

 
 
Egy friss felmérés szerint azok, akiknek szexuálisan aktív éveikben fontos a testiség, háromszor akkora eséllyel maradnak aktívak az ágyban akár ötven felett is. Ráadásul akik ötvenesként is hajlandók időt és energiát fektetni az együttlétekbe, valószínűsíthetően nyugdíjas korukban sem hagynak majd fel az erotikával, ez derül ki a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központjának kutatásából -számol be a Reuters Health.
 
A tanulmány elkészítésekor azt a 354 középkorú és idősebb nőt vizsgálták meg, akik négy évvel korábban egyszer már beszámoltak a kutatócsoportnak a szexuális aktivitásukról. Az adatok szerint ezeknek a 48 és 73 év közötti nőknek több mint a háromnegyede, nagyjából a 85 százaléka maradt szexuálisan tevékeny több év elteltével is. Vagyis bebizonyosodott, hogy akik középkorúként aktív szexuális életet éltek, azok később is folytatják az ezirányú cselekvést.
 
Forrás: Life.hu/dmd

A változókor nem betegség

A változókor nem betegség, természetes állapot, mégis sok asszonynál jelentős problémákat okoz.

Tovább

Gyötör az álmatlanság

A változókor kialakulásával az alvásban is bekövetkezik néhány természetes változás.

Tovább

A korai klimax jelei

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább

Mi vezet a menopauzához?

Bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek idő előtti menopauzát hozhatnak létre.

Tovább

Mi is az a vizelet inkontinencia?

Inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Tovább

Menopauza és koleszterin

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább