A top 6 legjobb anti-aging összetevő

Bőrgyógyászok szerint ez a 6 alkotóelem a leghatásosabb annak érdekében, hogy ne legyél ráncos!

1. B-vitaminok

Ezek az alapvető vitaminok több formában jelennek meg a komplex bőrápoló termékekben. Mégis az összes B-vitamin-származék funkciója ugyanaz: átalakítani az élelmiszert energiává a létfontosságú testi folyamatokhoz - beleértve az egészséges, feszes bőrt is. A B-vitamin és származékai elengedhetetlenek az egészséges bőr, a haj és a körmök képződéséhez.

A B-vitamin különösen hatásos hidratáló, nagyon gyorsan regenerálja a sérült sejteket. Ha a ránctalanító krémed nem tartalmaz B-vitamint, ne keseredj el, mert természetes forrásból is pótolhatod. Jó választás ehhez a banán, amit meg is ehetsz, de akár egy arcmaszkot is készíthetsz belőle.
 
 
2. Q10 koenzim
 
Erős antioxidáns, alapjaiban fiatalítja a bőrt. Megőrzi a szövetek rugalmasságát. Ahogy öregszünk, a természetes Q10 koenzim szintje csökken, kevésbé tud védekezni a káros hatások ellen. Sokak szerint a ránctalanító krémen kívül táplálék-kiegészítő segítségével is pótolni kell. A Q10 koenzim – a legújabb kutatások szerint – segít a szívbetegségek megelőzésében is.
 
 

3. Réz
 
Ez az anti-aging összetevő feltölti a ráncokat. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy nélkülözhetetlen a kollagén képződéséhez. Ez az összetevő kiváló azok számára, akik szeretnének javítani a napégés által károsodott bőr megjelenésén. Halványítja a hegeket is. A réz, nem irritáló, nem vált ki allergiás reakciókat, így azok is alkalmazhatják, akik nem tudnak retinoid-tartalmú kencét használni.
 
 
4. Zöld tea
 
Egy csésze finom zöld tea pihentet, feltölti érzékeinket, csitítja az elménket. Ám ez az ősi növény tele van olyan tápanyagokkal, amelyek segítenek a bőr feltöltésében. Polifenoltartalmának köszönhetően dinamizálja az öregedő bőrt, stimulálja, serkenti a keringést. Ez által csodás hatással van a szem alatti sötét karikákra. Mivel a zöld tea is antioxidáns, segít harcolni a káros szabadgyökök ellen, valamint helyreállítja az oxidáció által okozott károkat.
 
 
5. Peptidek
 
Több klinikai kutatás eredménye azt mutatja, hogy a peptidek egyre sikeresebbek, népszerűbbek, mint anti-aging összetevők. A peptidek rövid láncú aminosavak, a fehérjék építőelemei. Ezek jelzik a bőrnek, hogy hozzon létre kollagént, ami elengedhetetlen a szilárd, egészséges bőrhöz. Ha a ránctalanító peptideket tartalmaz, akkor ráveszi a bőrt a kollagén előállítására.
 
 
6. E-vitamin
 
Ez az egyik leginkább ismert anti-aging összetevő. Nem véletlenül ilyen ismert és népszerű. Mivel igen erős antioxidáns, véd a szabadgyökök ellen, segíti a sebgyógyulást. Akár nyers olaj formában is kiválóan alkalmazható égési sérülések, műtétek után, de kiváló választás hegek, vágások esetén, sőt még a sérült körömágyat is regenerálja.
 
Forrás: Intimzóna

A változókor nem betegség

A változókor nem betegség, természetes állapot, mégis sok asszonynál jelentős problémákat okoz.

Tovább

Gyötör az álmatlanság

A változókor kialakulásával az alvásban is bekövetkezik néhány természetes változás.

Tovább

A korai klimax jelei

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább

Mi vezet a menopauzához?

Bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek idő előtti menopauzát hozhatnak létre.

Tovább

Mi is az a vizelet inkontinencia?

Inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Tovább

Menopauza és koleszterin

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább