8 egyszerű gyakorlat klimax ellen 1. Rész

Pár tornagyakorlattal enyhíthetők a menopauza tünetei, így nem csak edzettséget, de jobb közérzetet is biztosítanak!

 

A következő menopauza elleni gyakorlatokat csak az edzettségi szintnek megfelelően szabad végezni, a terhelést pedig fokozatosan érdemes emelni. Mindig nagy nyújtózkodásokkal, hanyatt és oldalfekvésben vagy állva, karkörzésekkel kezdje a tornát! Ne feledkezzen meg a lábfej körzésekről sem! A gyakorlatokat, ha a leírásnál másként nem szerepel, tízszer ismételje mindkét oldalon. Azután természetesen több sorozatot is be lehet iktatni, az edzettségnek megfelelően.

1.  gyakorlat

Feküdjön hanyatt! Végezzen derékszögben, a levegőben hajlított térddel felüléseket, a kezet a combon felfelé csúsztatva. Fontos, hogy a derék keményen a talajhoz nyomva maradjon, és erről a felülések indításakor sem szabad megfeledkezni. Nem feltétlenül fontos a "teljes felülés", lehet lassabban emelkedve, illetve gyorsabban, kisebb felülésekkel végezni.

2.      Gyakorlat

Feküdjön hasra, a kar legyen magastartásban. Végezzen egyidejűleg ellentétes kar- és lábemelést, a kar a fül mellett emelkedjen, a lábfej pipáljon, vagyis a sarokemelésre figyelve, az arc a föld felé nézzen, és ne emelkedjen fel! Aki derékfájós, végezze a gyakorlatot a mell és has közé helyezett párnán vagy összegöngyölt ruhán fekve!

3.      Gyakorlat

Feküdjön hasra, egyik térdedet húzza fel oldalra, kezét tegye a tarkójára. Végezzen könyökemelést és - fordítást a felhúzott lábbal azonos oldalra, gyakorlottabbak az ellenkező oldalra fordítással is megpróbálhatják. Természetesen először az egyik, majd a másik oldalra is tanácsos elvégezni!

4.      Gyakorlat

Feküdjön hanyatt, húzza fel a térdét, majd az egyik oldalra elfordítva helyezze a talajra. A törzs és a fej is ebbe az irányba nézzen, a karok legyenek mellső középtartásban. Végezzen törzsfordítást karlendítéssel a másik irányba, de a lábhelyzet maradjon. A térdeknek a gyakorlat során végig összezárva kell lenniük, nem nyílhatnak szét!

Forrás: hazipatika.com


 

A változókor nem betegség

A változókor nem betegség, természetes állapot, mégis sok asszonynál jelentős problémákat okoz.

Tovább

Gyötör az álmatlanság

A változókor kialakulásával az alvásban is bekövetkezik néhány természetes változás.

Tovább

A korai klimax jelei

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább

Mi vezet a menopauzához?

Bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek idő előtti menopauzát hozhatnak létre.

Tovább

Mi is az a vizelet inkontinencia?

Inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Tovább

Menopauza és koleszterin

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább