Az oldal jelenleg tesztüzemben működik!

Kezelések

Lehetőségek

Az inkontinencia kezelési módja az inkontinencia típusától, annak súlyosságától és az inkontinenciát kiváltó alapvető problémától függ. Amennyiben egy betegség okozza az inkontinenciát, az első teendő az adott betegségnek a kezelése.

Kezelőorvosa valószínűleg először a legkevésbé invazív kezeléseket javasolja, és csak akkor javasol más módszereket, ha ezek nem (vagy nem eléggé) hatásosak. A leggyakoribb kezelési módszerek a következők:

Konzervatív kezelések – Ezek nem járnak semmilyen beavatkozással vagy gyógyszerszedéssel. A konzervatív kezelési módok közé tartoznak az életmódbeli változások, a kismedencei izom edzése (Kegel gyakorlatok) és a húgyhólyag-tréning.

Elektromos stimuláció – Ezen kezelések használata minimálisan invazív, jól tolerálható és alacsony kockázatú eljárás, amelynek nincsenek mellékhatásai és kevés ellenjavallattal rendelkezik.

Gyógyszeres kezelés – Az inkontinencia kezelésére számos gyógyszer alkalmazható. A gyógyszeres kezelésre leginkább reagáló inkontinencia típusok a stressz- és a késztetéses inkontinencia.

Sebészeti beavatkozás – Ez a leginkább invazívabb és ezért más terápiákkal összehasonlítva nagyobb a komplikációk veszélye. Ezzel együtt a megfelelő műtét hosszú távú megoldást is kínálhat súlyos vagy tartós esetekben.