Szex hetvenévesen? Simán!

Hetven év felett a férfiak fele és majdnem a nők egyharmada aktív még mindig az ágyban - közöttük pedig a kérdezettek egyharmada szexel még mindig, legalább kétszer egy hónapban.

MÉDIAFIGYELÉS - 2020. 04. 27. - HÁZIPATIKA - SZEX HETVENÉVESEN? SIMÁN!

Öreg ember nem vén ember, állítja Jókai mellett egy brit kutatás is. A University of Manchester szakemberei által végzett kutatás az első olyan, amely a korosztály szexuális szokásait vizsgálja és amelyből kiderül: a szerelem és a vonzalom kiállja az idő próbáját: a hetvenesek és nyolcvanasok még mindig érdeklődnek a heves csókok és a szex iránt. A kutatásban, igaz, még nem vizsgálták, hogy miért aktívabbak a férfiak, mint a nők, de előfordulhat, hogy azért, mert fiatalabb partnereik vannak.

 
A szexben fontosabb a minőség
 
A nők hosszabb élettartama is belejátszhat mindebbe: az idősebb nőknél esélyesebb, hogy megözvegyültek és egyedül élnek, hosszabb ideig. Ahogy a nők korosodnak, úgy vélik, hogy szexuális életükben fontosabb a minőség, mint a mennyiség: míg kevesebb izgalmas éjszakájuk van, ezeket sokkal jobban képesek kiélvezni. A több mint 6000 brit férfivel és nővel végzett kutatásból az is kiderül, hogy a rossz egészség és a partner hiánya nagyobb akadály a mindennapokban, mint az, hogy nem kívánnák a szexet.
 
Az Archives of Sexual Behavior szaklapban korábban megjelent anyagból az is kiderül, hogy az idős britek korántsem prűdek, amikor intim pillanataikat kell megosztaniuk. A kérdezett csupán 3 százaléka nem akart válaszolni a direkt kérdésekre. A kutatásban résztvevő David Lee elmondta: az idősek egy jelentős kisebbsége marad csak szexuálisan aktív, de olyan számokról beszélünk, akik garantáltan hasznát tudnák húzni a jobb egészségügyi ellátásnak, hiszen a szexuális egészségről időskorban sem szabad megfeledkezni.
 
Forrás: HáziPatika

A változókor nem betegség

A változókor nem betegség, természetes állapot, mégis sok asszonynál jelentős problémákat okoz.

Tovább

Gyötör az álmatlanság

A változókor kialakulásával az alvásban is bekövetkezik néhány természetes változás.

Tovább

A korai klimax jelei

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább

Mi vezet a menopauzához?

Bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek idő előtti menopauzát hozhatnak létre.

Tovább

Mi is az a vizelet inkontinencia?

Inkontinencia nagyon sok típusa kezelhető, illetve a kellemetlen tünetek befolyásolhatók.

Tovább

Menopauza és koleszterin

Korai klimaxról abban az setben beszélünk, ha a tünetek a 40 éves kor előtt jelentkeznek.

Tovább